tomasons kotisivut

EPS-eriste muut

EPS-materiaalista valmistetaan levymäisten eristeiden lisäksi lukuisia muita tuotteita. Tuoteryhmiä ovat esimerkiksi putki- ja laite-eristeet, perustusjärjestelmät, lämpöharkot, anturamuotit, askelääneneristeet, sandwich-elementtien eristeet, kellukkeet ja laituriponttonit sekä muotokappaleet ja kevyet täytteet. Kaikki tuotteet hyödyntävät EPS:n hyviä ominaisuuksia: helppoa työstettävyyttä, keveyttä, lämmöneristävyyttä, puristuslujuutta ja pitkäikäisyyttä.

Maan alla olevat rakenteet kuten esim. kaivot ja maakellarit on suojattava roudalta. Monesti näissä rakenteissa on kaarevia osia, jolloin levymäisillä eristeillä ei saada helposti toteutettua toimivaa ratkaisua. Tällöin kannattaa kääntyä suoraan EPS-valmistajien puoleen, sillä he pystyvät helposti leikkaamaan juuri kyseisessä kohteessa tarvitun paksuiset eristepalat, joista muodostuu toimiva ja helposti asennettava kokonaisuus.

EPS:n soveltuvuutta meluesterakenteisiin tutkittiin Aalto-yliopistossa tehdyssä diplomityössä EPS-solumuovin käyttömahdollisuudet meluesterakenteissa.   Meluesterakenteissa käytetään hyväksi EPS:n keveyttä, jonka ansiosta vältytään raskailta pohjatöiltä ja perustuksilta.  

Valmistajat

Bewi Insulation Oy

Styroplast Oy

UK-Muovi Oy

Kuvagalleria

Usein kysyttyä

Tekniset ominaisuudet

EPS-eristeiden tekniset ominaisuudet

EPS-lämmöneristeiden laatuvaatimukset perustuvat eristeeltä kyseisessä käyttökohteessa vaadittaviin toiminnallisiin ominaisuuksiin, joita ovat mm. lämmönjohtavuus, puristuskestävyys, kosteustekninen toimivuus ja mittapysyvyys. EPS-eristeiden toiminnalliset ominaisuudet on määritetty eurooppalaisessa EPS-eristeiden tuotestandardissa EN 13163:2001 ”Thermal insulation products for buildings – Factory made products of expanded polystyrene (EPS) – Specification”. 

EPS-eristeiden tekniset ominaisuudet vaihtelevat hieman eri käyttökohteiden mukaisesti. Tietyt vähimmäisvaatimukset on määritetty kaikille eristelaaduille, mutta tämän lisäksi joillekin tuotteille on määritetty erityisvaatimuksia. Esimerkiksi seinä- ja kattorakenteissa vaadittava eristelevyn mittapysyvyys ei ole määräävä ominaisuus routaeristeissä.

 

Mitä EPS -eristeet maksavat

Kuluttajat voivat tiedustella EPS-eristeiden hintoja kauppiailta.
Jäsenyritykset puolestaan vastaavat ammattirakentajien ja -urakoitsijoiden hintatiedusteluihin.

Mistä EPS -eristeitä voi ostaa

EPS-eristeitä myyvät rauta- ja rakennustarvikekaupat kautta maan. EPS-rakennuseristeteollisuuden jäsenyritykset antavat lisätietoa omista tuotteistaan.
Yhteystietoihin

Kysy lisää

Ylös