styrox
×

Varoitus

JFolder: :files: Polku ei ole kansio. Polku: /home/wwwepser/public_html/images/seina
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/seina
EPS -routaeriste

Seinän eristys

 EPS-seinäeristeitä käytetään erityisesti kantavissa betoni-, harkko- ja tiilirakenteissa sekä betonisandwich-elementeissä, mutta markkinoilla on myös puu- tai metallirankaiseen pientaloon kehitettyjä tuotteita. Kuorielementtejä käytettäessä EPS-eriste pinnoitetaan ohutrappauksella. Ohutrappaus soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin. Korjausrakentamiskohteissa EPS-eriste asennetaan vanhan kantavan julkisivurakenteen päälle, jolloin rakennuksen lämmöneristävyys paranee. Samalla paranee myös ulkonäkö.

EPS-eristeeseen voidaan tehdä haluttuja muotoja ja vaadittu eristepaksuus voidaan toteuttaa yhdellä kerroksella. Toisin kuin eräillä muilla eristeillä EPS-eristeiden lämmönjohtavuus ei heikkene levypaksuuden kasvaessa, joten useamman levykerroksen käyttö ei ole tarpeellista.

EPS-rakenne on kevyt ja helppo asentaa.

EPS-rakenne on kevyt ja helppo asentaa. Keveyden vuoksi korjauskohteen suurilta purkutöiltä ja seinien lisävahvistukselta useimmiten vältytään.
EPS:n ja betonin vesihöyrynläpäisevyys on samalla tasolla, mikä mahdollistaa vesihöyryn hyvän läpäisevyyden koko rakenteen läpi. Näin kosteus ei koteloidu rakenteeseen vaan pääsee tarvittaessa siirtymään myös eristeen läpi. Rakenteiden sisäpuolelta kulkeutuvan kosteuden pääsy rakenteisiin ja lämmöneristeisiin estetään erillisellä höyrynsululla.

Ohutrappauksen kanssa käytetään aina vaikeasti syttyviä S-laadun tuotteita eli EPS 60S Seinä, EPS 80S Seinä tai EPS 100S Seinä. EPS-seinälevyjen jälkikutistuma on aina alle 0,2 %. EPS-seinäeristeiden kanssa tulee aina käyttää sertifioituja ja hyväksyttyjä ohutrappausrakenteita.

Valmistajat

Bewi Insulation Oy

UK-Muovi Oy

Materiaalipankki

Kuvagalleria

{gallery}seina{/gallery}


 

Seinäeristeen asennus

epseriste seina1Elementtien tapauksessa EPS-eristeet on useimmiten kiinnitetty betoniin jo tehtaalla. Tällöin työmaalla päästään suoraan pintatöihin.
EPS-seinäeristeet kiinnitetään kantavaan runkoon liimalaastilla, joka samalla tasaa pieniä pohjan epätasaisuuksia. Laastin lisäksi käytetään mekaanisia kiinnikkeitä, joilla varmistetaan eristeiden pysyminen seinässä. Eristelevyjä asennettaessa on tärkeää muistaa limittää levysaumat. Kiinnikkeiden päälle asennetaan EPS-hatut, jotta valmiissa seinässä ei kostealla säällä näkyisi esteettistä haittaa aiheuttavia laikkuja. Rappauskerrokset tulevat suoraan eristeen päälle. Liikuntasaumoja tulee jättää rakenteen tarvitsemiin kohtiin. Mahdolliset kolot ja liitokset täytetään elastisella sauma-aineella. EPS-levyt kannattaa tilata kohteen mittojen mukaan, jolloin päällekkäisiä levykerroksia ei tarvita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asennusta huomattavasti. Levyjä voidaan leikata kuumalankaleikkurilla.
Mahdolliset ikkuna- ja seinäkoristeet on voitu tehtaalla työstää valmiiksi eristelevyihin tai ne voivat olla erillisiä työmaalla kiinnitettäviä EPS-muotokappaleita. Nämä kappaleet kiinnitetään rakenteeseen ennen seinän pintarappausta.
Ohutrappausrakenteiden järjestelmätoimittajilla, esim. Sto, Weber ja Tikkurila, on kullakin omat järjestelmänsä, jotka sisältävät kaikki tarvittavat osat. Rakenteen toimivuudesta voidaan varmistua vain käyttämällä keskenään yhteensopivia tuotteita ja hyväksyttyjä ohutrappausrakenteita.
 

Seinän ominaisuustaulukko

ominaisuus ja käytettävä testimenetelmä EPS 60S Seinä EPS 80S Seinä EPS 100S Seinä
pituus ja leveys, mm (EN 822) ±2 ±2 ±2
paksuus, mm (EN 823) ±1 ±1 ±1
suorakulmaisuus, mm/m (EN 824) ±2 ±2 ±2
tasomaisuus, mm/m (EN 825) ±5 ±5 ±5
mittapysyvyys/-tarkkuus (norm olos.), mm/m (EN 1603) ±2 ±2 ±2
Lämmönjohtavuuden ilmoitettu arvo λdeclared W/mK (EN 12667) 0,039 0,037 0,036
Lämmönjohtavuuden suunnitteluarvo λdesign W/mK (EN ISO 10456) * 0,039 0,037 0,036
Puristuslujuus 10 %, kPa (EN826) ≥60 ≥80 ≥100
Taivutuslujuus, kPa (EN 12089) 100 125 150
Vesihöyrynläpäisevyys, kg/msPa (EN 12086) 5...7x10-12 5...7x10-12 5...7x10-12
Palo-ominaisuudet, europaloluokat (EN 13501-1) E E E

* Lämmönjohtavuuden suunnitteluarvo riippuu eristeen suojaus- ja asennustavasta sekä kosteustilasta.

Ylös

Copyright © 2019 Rakennuseristeteollisuus. Kaikki oikeudet pidätetään.
Webmaster Tomasons Oy