Muut käyttökohteet

EPS-materiaalista valmistetaan levymäisten eristeiden lisäksi lukuisia muita tuotteita. Tuoteryhmiä ovat esimerkiksi putki- ja laite-eristeet, perustusjärjestelmät, lämpöharkot, anturamuotit, askelääneneristeet, sandwich-elementtien eristeet, kellukkeet ja laituriponttonit sekä muotokappaleet ja kevyet täytteet. Kaikki tuotteet hyödyntävät EPS:n hyviä ominaisuuksia: helppoa työstettävyyttä, keveyttä, lämmöneristävyyttä, puristuslujuutta ja pitkäikäisyyttä.

Maan alla olevat rakenteet kuten esim. kaivot ja maakellarit on suojattava roudalta. Monesti näissä rakenteissa on kaarevia osia, jolloin levymäisillä eristeillä ei saada helposti toteutettua toimivaa ratkaisua. Tällöin kannattaa kääntyä suoraan EPS-valmistajien puoleen, sillä he pystyvät helposti leikkaamaan juuri kyseisessä kohteessa tarvitun paksuiset eristepalat, joista muodostuu toimiva ja helposti asennettava kokonaisuus.

EPS:n soveltuvuutta meluesterakenteisiin tutkittiin Aalto-yliopistossa tehdyssä diplomityössä EPS-solumuovin käyttömahdollisuudet meluesterakenteissa.   Meluesterakenteissa käytetään hyväksi EPS:n keveyttä, jonka ansiosta vältytään raskailta pohjatöiltä ja perustuksilta.

Kuvagalleria